Koetsiersclub   Privacy Policy Terms of Use

     

de 'Koetsiersclub'

Pages :

 

 

Men-Nieuws

 

Menkalender

 

Fotoreportages

 

 Links

 

Paard & Rijtuig

 

willovb

 

About Willo

 

Contact Koetsiersclub

 

 

Mennieuws :

 

Laatste Indoor van het seizoen

1 mei 2011

 

LRV de Wase Menners

Indoormenwedstrijd 2011

 

Beste menvrienden, en vriendinnen

 

Binnen LRV worden er dit jaar 7 indoormenwedstrijden georganiseerd. Bij deze ontvangt u een uitnodiging met inschrijvingsformulier voor de laatste indoormenwedstrijd van het seizoen, in organisatie van LRV de Wase Menners.

 

Dit is de laatste wedstrijd en s avonds is er prijsuitreiking van het indoormencriterium werkjaar 2011. Iedereen kan deelnemen indien zijn verzekering in orde is. Ook trekpaarden zijn welkom.

 

Op zondag 1 mei  2011 zijn we te gast in manege The Red Port, Heirbaan 79, te 9120 Melsele voor de indoormenwedstrijd vaardigheid + hindernissen.

 

Verkenning kan op zaterdag 30 april van 20 tot 21 uur en op zondag vanaf 1 uur voor de start van de wedstrijd. Er worden tussentijdse korte verkenningen voorzien en er wordt in blokken gereden:

 

Er worden  2 omlopen rechtstreeks op tijd gereden.

 

Inschrijven kan tot 25 april  2011 of tot de wedstrijd volzet is.

 

Inlichtingen en inschrijvingen:

Gaby De Schuyter

Schrijbergstraat 204

9250 Waasmunster

T/F 03 775 26 70

email gabydeschuyter@skynet.be

 

Het inschrijvingsformulier moet, volledig ingevuld, en ondertekend tijdig bij de organisator toekomen!! Inschrijvingsgeld bedraagt 13 , enkel betaalde inschrijvingen worden aanvaard en zijn verzekerd van deelname. indien u een email verstuurt met uw inschrijving erin, vraag steeds een bevestiging van goede ontvangst!

 

Rekeningnummer: 393-0421539-66, LRV de Wase Menners.

Niet-betaalde inschrijvingen worden niet opgenomen op de startlijst!!

 

 

 

Het wedstrijdreglement :

 

Vanaf 1 januari 2006 is het verplicht voor menner en groom(s) op alle

LRV-menwedstrijden een helm te dragen en dit dus ook tijdens de indoormen-

wedstrijden (tijdens het parcours, niet tijdens het wegtraject).

Er zijn 2 helmen ter beschikking gesteld vanuit LRV Oost-Vlaamse Menners,

die gehuurd kunnen worden voor de wedstrijd.

 

Deelnemers moeten aan een wedstrijd deelnemen met een span dat hij/zij onder controle kan houden, en waarmee het verantwoord is om deel te nemen aan de desbetreffende wedstrijd. De deelnemers en hun grooms dienen te allen tijde de veiligheid voorrang te geven op de snelheid en de resultaten.

 

Er moet kunnen geremd worden door de menner zelf. Hetzij met behulp van de broek of met behulp van de rem.

 

Voor de indoormenwedstrijden dient de groom(s) minstens 14 jaar oud te zijn.

 

Alle menners jonger dan 17  (dus geboren in 1993 of later) rijden altijd mee in een aparte jeugdreeks.

Een menner kan deelnemen vanaf de leeftijd van 7 jaar. Indien de menner jonger is dan 17, dan dient de groom minstens 18 te zijn. En over de nodige capaciteiten en verantwoordelijkheid te beschikken om de jeugdige deelnemer te begeleiden en in te grijpen waar nodig.

 

Er worden twee reeksen onderscheiden:

712 jaar: Dit wil zeggen: van het jaar dat de menner 7 wordt kan hij/zij starten. Hij/zij rijdt in deze reeks tot en met het jaar dat hij/zij 12 jaar wordt. In deze reeks mag men enkelspan of dubbelspan rijden. Hierin rijdt men de proef beginnelingen

13-16 jaar: Dit wil zeggen: het jaar dat de menner 13 jaar wordt begint hij/zij in de tweede reeks. En dit tot en met het jaar dat de menner 16 jaar wordt. Dus het jaar dat hij/zij 17 jaar wordt kan men starten bij de volwassenen. In deze reeks mag men enkelspan, dubbelspan,tandem, vierspan rijden.  Hierin rijdt men de dressuurproef licht.

 

De junioren mogen de zweep in de hand houden, maar dit moet niet.

Hulp van de begeleider mag voor de veiligheid. Dit kan door de leidsels achter de rug van de junior in de hand te nemen en door te laten hangen. Enkel indien nodig mag er worden bijgestuurd en kan men de snelheid aanpassen. Voor het overige is het aan de junior om te rijden en te sturen met een aangepaste snelheid volgens zijn of haar vaardigheid.

 

De starttijden worden later meegedeeld en verschijnen ook op de website van LRV Menners. Iedere deelnemer komt in aanmerking voor de prijsuitreiking.

 

Let op: het programma van een wedstrijd kan nog wijzigen, de organisatoren kunnen het aanpassen naargelang weersomstandigheden, inschrijvingsaantal enz.

 

Voor de verdere LRV menkalender 2011 kunt u ook terecht op www.lrvmenners.tk

Wij hopen u talrijk te mogen begroeten en wensen u alvast prettige mendagen toe. 

 

 

 

 

Terug naar Men-Nieuws

 

 

 

 

 

 

 

De Willovb.be site blijft natuurlijk bestaan ! Voor oudere aanmeldingen van 2010 en ouder kan je nog steeds de www.willovb.be site raadplegen.

 

 

willovb, afkomstig van mijn eigen naam lag iets te moeilijk in het geheugen bij het publiek. Daarom heb ik besloten om onder een andere naam verder te werken aan mijn website over mennen, met menkalender, nieuwsberichten en fotoreportages.

Voor de meer persoonlijke Willo-nieuwtjes kan je ook nog steeds terecht op de WILLOVB site ! Onze ervaringen met de eigen pony, reportages van Paard & Rijtuig en nog andere persoonlijke gebeurtenissen.

 

 

 

Willovb blijft bestaan !  Maar vanaf 2011 is er de Meninformatiesite met de naam :

koetsiersclub

 

Mennieuws 2011