Koetsiersclub  • Privacy Policy • Terms of Use

     

de 'Koetsiersclub'

 

Pages :

 

 

• Mennieuws »

 

• Menkalender »

 

• Fotoreportages »

 

• Links »

 

• Paard & Rijtuig »

 

• willovb »

 

• About Willo »

 

• Contact Koetsiersclub »

 

 

Actuele fotoreportages :

 

Le Grand Hard

Een paardenparadijs in Frankrijk

11 t/m 13 november 2011

 

Van 11 tot en met 13 november 2011 gingen wij logeren bij Le Grand Hard, een prachtig hotel voor paardenliefhebbers met Vlaamse uitbaters in het Franse Normandië. Het hotel ligt vlak bij het dorpje Sainte-Marie-du-Mont een kleine 3 kilometer van de kust. En wat voor een kust, het bekende Utah Beach, bekend van de landing in Normandië door de geallieerden op 6 juni 1944. Op het strand en in de omgeving vind je dan ook genoeg monumenten die aan dit historisch feit herinneren.

We hadden ongeveer een 500 kilometer gereden na de Franse grens voordat we aankwamen bij de  prachtige Vierkantshoeve van Jo en Katrien Sercu. We werden goed ontvangen en kregen meteen ons verblijf toegewezen. Voor logies kan je kiezen uit hotelkamers of Duplex kamers, gewone of Luxe. Die Duplex kamers zijn eigenlijk kleine woningen met een eigen woonkamer met kitchenette en op de verdieping een slaapkamer, toilet en badkamer. Doordat er in de woonkamer een bank staat die je kan omvormen tot een dubbel bed, worden deze Duplexen verhuurd voor 4 slaapplaatsen.

In het totaal kan Le Grand Hard 45 gasten huisvesten, dus ideaal voor groepen, maar ook gezinnen en losse gasten zijn welkom. Voor de paarden staat er achter de vierkantshoeve een mooie hal met binnenpiste, 27 stallen en nog 15 grote loopstallen. Verder heb je nog een stapmolen en veel weidegrond ter beschikking voor de paarden. Je kan je eigen paarden en koetsen meebrengen, maar er zijn ook paarden te huur. Ook heeft Jo een 3 tal koetsen staan die verhuurd worden. Dus menners kunnen zeker hun hartje ophalen in het Normandische Hotel Le Grand Hard, met Vlaamse uitbaters.

Wij gingen op speurtocht op het domein en in de omgeving en maakten enkele sfeerbeelden die je hieronder kan bekijken.

 

 

 

 

Onderweg was het nog mistig en koud en kwam de thermometer niet hoger dan 9 graden. Maar eenmaal ter plaatse klom het kwik naar een aangename 16 graden. We vonden direct de weg naar het domein, we gingen ons eerst aanmelden in de receptie die zich in het hoofdgebouw vooraan bevond.

 

 

 

Op deze foto’s krijg je een mooi overzicht van de binnenplaats met de mooie tuin, de terrassen en de Jeu-de-boul baan, wat natuurlijk niet mag ontbreken op een Frans terras.

 

 

 

 

In het restaurant krijgen de gasten hun ontbijt in buffetvorm, je kan er ’s middags iets eten van een kleine lunchkaart en ’s avonds kan je genieten van de Halfpension 3-gangen maaltijd of lekker eten à la carte. Wij hebben beiden geprobeerd en ze bevielen ons alle twee zeer goed.

 

 

De bibliotheek op de eerste verdieping

 

 

Ook op de eerste verdieping bevind zich een gezellige bar met zithoek en een biljart. Zalig om na een buitenrit nog even te ontspannen voordat je aan tafel gaat !

 

 

 

Voor de kinderen is er aan het binnenplein nog een speelruimte met een biljart, een tafeltennistafel, voetbaltafels en nog ander speeltuig.

 

Zelfs een klein museum mocht niet ontbreken, leuke foto’s, snuisterijen uit de streek, documentatie over de omgeving, enkele opgezette dieren die je buiten kan tegenkomen, en wat paardenspullen geven deze ruimte een gezellige sfeer.

 

 

 

 

Maar voor paardenliefhebbers, ruiters en menners, is de verzorging van hun paarden het belangrijkste met de bijhorende faciliteiten. En daar deed het zeker niet aan ontbreken.

 

 

 

Door het milde klimaat konden wij op het late uur voor onze Duplex nog van een Belgisch Trappistje genieten.

 

 

 

De volgende dag gingen we een koetsentocht maken. Twee mooie Tinkers, Buffalo en Beach, werden voor de koets gespannen en we kregen een plannetje met een rustige route mee voor onze ontdekkingstocht. We kwamen enkele mooie kasteeltjes tegen en prachtige herenboerderijen waar we even stopten om wat rond te kijken. De omgeving was zo rustig, bijna geen verkeer en prachtige lanen en paden die het gebied doorkruisten, echt ideaal voor paardenrecreatie !

 

 

 

 

 

Later op de middag konden we toch nog van een snack genieten met een pintje erbij, door het lekkere weer aten we zelfs buiten. En dat nog op 12 november !

n

 

 

Onze dochter wilde nog een strandrit maken en zo kregen wij de taak om fotograaf te spelen. Jo Sercu leidde zelf de buitenrit. Op het uitgestrekte strand werd natuurlijk een galopje gereden. De ruiters verdwenen uit ons gezichtveld al galoperend over het eindeloze strand.

 

 

We moesten bijna een half uur wachten voor we ze weer te zien kregen op de terugweg. Aan de gezichten van de ruiters kon je zien dat ze genoten van de buitenrit.

 

 

 

 

’s Avonds gingen we genieten in het restaurant van een heerlijke maaltijd. Fruit de Mer staat natuurlijk ook op de kaart, wat wil je, zo dicht aan de kust.

 

 

 

 

Nog een laatste blik op het domein voordat we gingen inpakken. Ons weekend zat er al weer bijna op.

 

 

 

Natuurlijk konden we Normandië niet verlaten zonder even de beroemde kerk van Saint-Mère-Eglise te hebben gezien, waar volgens de annalen (en ook verfilmd in de film D-Day, de langste dag), een Amerikaanse parachutist, John Steele,  aan de kerktoren bleef hangen. Om dit feit te herinneren hangt er nog steeds een parachutist aan de kerktoren.

 

 

 

Nog even picknicken onderweg, een kwartiertje later reden we terug in de mist en zakte het kwik naar 7 graden. Terug naar ons eigen herfstweer ! Ons weekendje genieten zat er weer op ! Maar van 1 ding zijn we zeker : Le Grand Hard is een ideale vakantiestek voor paardenrecreanten !

 

 

              

 

Wil je de volledige fotoserie zien die we gemaakt hebben tijdens ons weekend naar Normandië ?

Klik dan op de volgende link !!!

 

 

http://fotos-mennen-2011.koetsiersclub.be/#21.0

 

 

 

 

 

 

Een reportage van Willo van Berkel !

 

 

 

Terug naar Fotoreportages Actueel

 

   .  

 

 

 

De Willovb.be site blijft natuurlijk bestaan !  Fotoreportages van 2010 en ouder kan je nog steeds bekijken op de www.willovb.be site !

 

 

 

De willovb site heeft sinds augustus 2010 en extra naam, maar vanaf 2011 krijgt de site een nieuw uitzicht ! Maar de inhoud en de aangeboden informatie blijft hetzelfde, dus surf maar op de bekende vertrouwde manier ! Mijn website over mennen, met menkalender, nieuwsberichten en fotoreportages. en nog veel meer !

Voor de meer persoonlijke Willo-nieuwtjes kan je ook nog steeds terecht op de WILLOVB site ! Onze ervaringen met de eigen pony, reportages van Paard & Rijtuig en nog andere persoonlijke gebeurtenissen.

 

 

 

Willovb blijft bestaan !  Maar vanaf 2011 is er de Meninformatiesite met de naam :

koetsiersclub

 

Fotoreportages