Koetsiersclub  • Privacy Policy • Terms of Use

     

de 'Koetsiersclub'

 

Pages :

 

 

• Mennieuws »

 

• Menkalender »

 

• Fotoreportages »

 

• Links »

 

• Paard & Rijtuig »

 

• willovb »

 

• About Willo »

 

• Contact Koetsiersclub »

 

 

Actuele fotoreportages : 

 

Slipjacht van Wiemesmeer

26 oktober 2014

 

Sinds 1947 is het Limburgse Wiemesmeer het centrum van de jaarlijks terugkerende Sint Hubertusviering met een slipjacht.
De slipjacht is een geïmiteerde vossenjacht. De meute, een 25-tal foxhounds, jaagt op een getrokken geurspoor (de slip). De slip zelf is vossenmest in een jute zak. De ruiters begeleiden de jagende meute. Op zondag 26 oktober 2014 verscheen de Huntstaff en de meute voor "the Meet" op het Kerkplein van Wiemesmeer. Ruim 40 ruiters en 29 menners met prachtige spannen stonden hen daar op te wachten.  The Huntstaff bestaat uit “The Master" , met Huntsman en de honden, die tijdens de jacht worden bijgestaan door enkele "Whippers-in" die de honden terughalen bij het afdwalen. Achter de Huntstaff rijd het veld. Dit zijn de ruiters die deelnemen aan de jacht. In een lange stoet
vertrokken de deelnemers naar het Nationaal Park der Hoge Kempen voor een ongekend openluchttheater. Het vernuft van de sliptrekker die de vos imiteert zorgde ervoor dat de honden een spoor kregen. De Jacht bestond uit 4 runs, onderweg stonden de aanspanningen de jagende meute op te wachten om hun pasagiers te laten genieten van het schowspel. Na de 2de run was er een Sherry Stop op een plek in de natuur waar het publiek ten volle van het spektakel kon genieten. Fietsers, ruiters, koetsen iedere Veneur kwam naar de Sherry Stop om er te verpozen met een drankje en een hapje en animatie. Na de volgende twee runs was er op het einde van de jacht "the Kill" weer op het Kerkplein van Wiemesmeer. De honden verorberden een welverdiende koeienpens. De Sonneurs bliezen toepasselijke fanfares.
Het is pure traditie en genieten van de omgeving, de mensen, de paarden, het instinctieve werk van de honden.

 

Kijk hier naar enkele sfeerfoto’s van de slipjacht, een cultuurhistorisch jachtspel !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je nog meer foto's zien, klik dan op de link hieronder van Google PICASA voor het volledige album  !

 

 

http://picasaweb.google.be/willovb

 

              

 

 

Een reportage van Willo van Berkel !

 

 

 

Terug naar Fotoreportages Actueel

 

.

 

 

De Willovb.be site blijft natuurlijk bestaan !  Fotoreportages van 2010 en ouder kan je nog steeds bekijken op de www.willovb.be site !

 

 

De willovb site heeft sinds augustus 2010 en extra naam, maar vanaf 2011 krijgt de site een nieuw uitzicht ! Maar de inhoud en de aangeboden informatie blijft hetzelfde, dus surf maar op de bekende vertrouwde manier ! Mijn website over mennen, met menkalender, nieuwsberichten en fotoreportages. en nog veel meer !

Voor de meer persoonlijke Willo-nieuwtjes kan je ook nog steeds terecht op de WILLOVB site ! Onze ervaringen met de eigen pony, reportages van Paard & Rijtuig en nog andere persoonlijke gebeurtenissen.

 

 

 

Willovb blijft bestaan !  Maar vanaf 2011 is er de Meninformatiesite met de naam :

koetsiersclub

 

Fotoreportages