Koetsiersclub  • Privacy Policy • Terms of Use

     

de 'Koetsiersclub'

Pages :

 

 

• Mennieuws »

 

• Menkalender »

 

• Fotoreportages »

 

• Links »

 

• Paard & Rijtuig »

 

• willovb »

 

• About Willo »

 

• Contact Koetsiersclub »

 

 

° WEEKEND- & VAKANTIEADRESSEN 

 

Orshof, Oase van groen en rust. Hotel - restaurant - seminariecentrum : Een gezellig verblijf voor elke paardensportliefhebber met de luxe van een hotel. Zowel ruiter, menner, fietser als wandelaar krijgen hier alle mogelijkheden om hun hobby uit te oefenen. Wij waren in 2014 te gast ! Klik hier voor onze foto's !       www.orshof.be

Tuin der Zinnen : In mei 2010 logeerden wij een weekendje in de mooie B&B "Tuin der Zinnen" in Rijkevorsel, in de Noorderkempen. Klik hier voor onze foto's !Er zijn 10 paardeboxen, en ruimte om je koets te stallen. Ideaal om een weekendje met de koets op stap te gaan. De omgeving is leuk om te verkennen met de koets. www.tuinderzinnen.be

Tertry in Frankrijk : Natuurlijk mag het paardenparadijs in Tertry niet vergeten worden ! Leven als God in Frankrijk doe je in Tertry ! Luc D'Haens organiseert prachtige weekends en vakanties voor menners en ruiters !  Klik hier voor onze foto's !

Of kijk even op hun website www.tertry.tk

Kruishoeve : Enige tijd geleden verbleven wij enkele dagen op de Kruishoeve. Een prachtige boerderij met alle faciliteiten voor ruiters en menners, een overheerlijke keuken en hele sympathieke uitbaters !  Een aanrader om met je koets en paarden eens naar toe te gaan.Klik hier voor onze foto's !!!  

Kijk ook maar even op   www.kruishoeve.be

 

Kampveld : In maart 2009 gingen wij een weekendje logeren bij de Bed & Breakfast Kampveld in Hertsberge. Klik hier voor onze foto's !

Een prachtig paardenparadijsje in de buurt van Brugge ! De stad ligt op geen 20 min rijden en de kust vind je op 30 minuutjes rijden. Een ideale vakantiebestemming als je de paarden (en koets) wil meenemen ! www.kampveld.be

Villa Nova : Natuurlijk op een prachtige locatie waar ook de paarden en de koets mee kunnen en waar mooie routes uitgestippeld zijn voor menners. 

Zelf konden wij in mei 2009 dit prachtige oord bezoeken. Voor die foto's kan je hier klikken. 

Zij hebben ook een website :www.villa-nova.nl

Le Grand Hard : Een prachtig hotel in Frankrijk, natuurlijk met paardenstallen en ook een overdekte piste. Gelegen aan de Normandische kust, waar je prachtige strandritten kan maken. Dit hotel heeft ook nog Vlaamse uitbaters, een droom voor elke paardenliefhebber. Wij waren er in 2011, kijk hier voor de foto's !!!

Of kijk maar eens op hun website !!!!!

www.legrandhard.fr

Rijbaan Molenzicht , sport- en dressuurstal, en B&B : Een gezellige manege waar je ook kan logeren. Alle ingrediënten voor een geslaagd verblijf voor menners en aanspanningen, sympathieke uitbaters Hans en Sabrina, en stallen en weidegang zijn beschikbaar. Wij gingen er logeren in 2013 en hadden een leuk verblijf.  Klik hier voor onze foto's !          www.rijbaanmolenzicht.be

 

 

 

 

Krekershof : Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van Recrea-men kreeg de winnaar die de meeste aantal tochten had meegereden, een voledig verzorgd weekend aangeboden in de mooie B&B Krekershof. De eigenaar zelf kwam hem uitnodigen met vrouw, paarden en koets. Een weekendadresje voor menners ! Gelegen langs de Limburgse menrouteknooppunten. Meer info kan je vinden op de site : www.krekershof.be

 

 

Breugelhoeve : Een budgetvriendelijk verblijfscentrum “Breugelhof” met verschillende kamers en ontspanningsruimten.

Het verblijfscentrum heeft een capaciteit tot 60 personen verder kunnen ze ook logies tot 20 paarden verzorgen. Wij gingen er logeren in okt 2014, klik hier voor enkele foto's van dat weekend. Voor meer informative kijk even op hun website.

www.breugelhoeve.be

 

De Edelsteen : Op de site van de Schipdonkmenners uit Oedelem vond ik nog deze link naar een Bed & Breakfast. Zelf ben ik er nog niet geweest maar je kan er wel met paarden logeren.

Deze B&B is gelegen in Zutendaal (Limburg) aan de rand van nationaal park De Hoge Kempen met meer dan 5000Ha heide en bos.

 

www.deedelsteen.be

Hotel Mussenburghof : Weer op de site van de Schipdonkmenners uit Oedelem vond ik ook nog deze link naar een Hotel met paardenstallen. Zelf ben ik er nog niet geweest maar je kan er wel met paarden logeren.

Dit hotel is gelegen in Bree (Limburg)

http://users.skynet.be/mussenburghof/welkom.html

Goolderheide : Budgetvriendelijk verblijf wanneer je de menroute Equidroom gaat rijden ! Op Vakantiepark Goolderheide kan je trekkershutten, tenten en caravans huren. Klik hier voor onze foto's ! De sympathieke eigenaars Freddy Coninx en zijn vrouw Christel staan garant voor heerlijke maaltijden, een vriendelijke service en voor onze viervoeters een paardvriendelijk onderkomen. Kijk ook even op www.goolderheide.be

 

Akkermanshof : Op de site van de Equidroom staat ook het weekend- en vakantieverblijf “Akkermanshof” vermeld. Dit melkveebedrijf heeft een luxe appartement beschikbaar voor 4 tot 6 personen. Verder zijn er 3 stallen ter beschikking en weidegrond.    

www.akkermanshof.be

Hotel-manege-Van Loon : Midden in de Brabantse Sahara een zee van mogelijkheden ! Hotel-manege Van Loon. Twee jonge ondernemers Nicole Maas en Stefan Wijbers zijn de explotanten van het horecagedeelte van de manege. Het is zowel een hotelbedrijf als een manege, en gelegen in een prachtig stukje natuur. Vlakbij Tilburg in Loon op Zand, Kloosterstraat 119

www.hotelmanegevanloon.nl

 

DE WATERMOLEN

De Watermolen : Op de site van de Equidroom staat ook het Hotel/Restaurant/Taverne “De Watermolen” vermeld. Dit hotel heeft een beschikbare capaciteit tot 140 personen. Verder kunnen ze ook logies tot 12 paarden verzorgen.

www.de-watermolen.com

DEC-Fr

Domaine Equestre Centaure : Een manegebedrijf wat voor U paardenvakanties organiseert op hun manege in Frankrijk met Nederlandse uitbaters. Ik kwam ze tegen op Horse Event in Deurne, de brochure en website beloven alvast prachtige vakanties ! Natuurlijk ook voor menvakanties !!!

www.paardrijvakantie.com

 

CRISIL

Crisil : Een B&B met stallingen en nog apparte weekendhuizen in de Naamse Ardennen. Ik kreeg van de uitbaters zelf deze link doorgestuurd. De site ziet er veelbelovend uit ! Kijk maar even op :

www.crisil.be

De Perenboom : In Moerbeke-Waas kun je Restaurant-Bistro-Taverne-Gasthof met paardenlogies "De Perenboom" vinden. Een idyllisch plekje in het Land van Waas voor paarden-liefhebbers.  Voor meer informatie kijk even op hun websitesite   www.deperenboom.com

 

Nederland

Meulegoorn : Mennen in Zuid-West Drenthe in Nederland. Prachtige natuurgebieden met paard- en menvriendelijke logies, Paardenboerderij Meulegoorn. Kijk even op hun website om meer detail te bekijken ! 

www.meulegoorn.nl

Recreatieboerderij 't Schutje : In 2012 opende deze luxe B&B de deuren voor het publiek. De boerderij ligt op de grens van Nederlands Brabant, Limburg en de Belgische Kempen in het plaatsje Soerendonk. Net over de Nederlandse grens, nog geen 10 km van Hamont-Achel. Natuurlijk kan je als menner je aanspanning meenemen. Kijk maar even op hun website   www.recreatieboerderijschutje.nl

Warandehof : Bij het APZ kreeg de winnaar van de clubkompetitie een weekendje aangeboden op een vakantieplek om ook je aanspanning mee te nemen. Ik kreeg meteen zin om mee te vertrekken ! Meer informatie vind je op de volgende link :

www.warandehof.be

 

 

 

              

 

 

 

 

 

 

 

De Willovb.be site blijft natuurlijk bestaan ! 

 

 

willovb, afkomstig van mijn eigen naam lag iets te moeilijk in het geheugen bij onbekenden. Daarom heb ik besloten om onder een andere naam verder te werken aan mijn website over mennen, met menkalender, nieuwsberichten en fotoreportages.

 

 

 

Willo zal zijn site verder bouwen onder de nieuwe naam :

koetsiersclub

 

Links voor menners